Kneza Višeslava, Mostar +387 36 333 205 endoplus.mo@gmail.com Pon - Sub 09:00 – 19:00h

Kontakti

Gastroenterologija

Naši liječnici

Što je Gastroenterologija?

Gastroenterologija je grana medicine koja se bavi probavnim bolestima. Gastroenterološka praksa se koncentrira na dijagnostiku i liječenje bolesti jednjaka, želuca, tankog i debelog crijeva (debelog crijeva), jetre, žučnog mjehura i gušterače.

Ovo medicinsko područje je doista podspecijalnost Interne medicine, kao što je, na primjer, kardiologija koja se bavi bolestima srca.

Kada idemo Gastroenterologu?

Često se gastroenterolog poziva u slučajevima kada je dijagnoza nejasna ili kada su potrebne specijalizirane dijagnostičke procedure. Gastroenterolog liječi širok raspon stanja, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

Kako se pripremiti za gastroskopiju?

Vaš želudac tijekom gastroskopije mora biti prazan kako vam liječnički pogled ne bi blokirale čestice hrane. Ako je vaš test zakazan ujutro, ne smijete ništa jesti niti piti nakon ponoći noć prije testa.

Ujutro možete grgljati i prati zube. Ako je vaš test zakazan za poslijepodne, možda ćete za doručak imati samo tekućinu - poput soka, kave, čaja ili juhe. Zatim počnite postiti.

Ne smijete ništa jesti niti piti najmanje 6 sati prije pregleda. Smijete uzimati sve svoje redovite lijekove osim ako nije drugačije navedeno. Bez inzulina. Ako ste na Coumadinu, zatražite upute nekoliko dana prije termina.

Naručite se na pregled

Narucite se