Kneza Višeslava, Mostar +387 36 333 205 endoplus.mo@gmail.com Pon - Sub 09:00 – 19:00h

Kontakti

Otorinolaringologija

Naši liječnici

Otorinolaringologija u Endo Plus poliklinici

Otorinolaringologija je specijalistička grana medicine koja se bavi dijagnosticiranjem i liječenjem bolesti uha, nosa i grla. S obzirom na iznimnu važnost i uzajamnu fizičku povezanost ovih organa razvila se specijalizacija koja se bavi i konzervativnim i operativnim medicinskim zahvatima u području glave i vrata

Premda su vjerojatno najčešće od svih bolesti, upale gornjeg respiratornog sustava odnosno grla i nosa se jako dobro liječe ali su nažalost i najveći uzrok prekomjerne upotrebe antibiotika u liječenju suvremena čovjeka. Naime nemoguće je liječniku samo na osnovu fizičkog (inspekcijskog) pregleda razlučiti bakterijske upale koje treba liječiti antibioticima od virusnih upala grla i nosa kod kojih antibiotici nemaju efekta.

Zbog toga je u takvim situacijama uz pregled pacijenta potrebno uzeti bris grla i nosa kao i napraviti osnovnu laboratorijsku obradu, te na osnovu svih tih nalaza donijeti odluku o uzimanju antibiotika.

Osim ovih upalnih problema u domenu otorinolaringologije spada operativno liječenje svih dobroćudnih i zloćudnih tumora koji se javljaju u ovom dijelu ljudskog organizma od tumora grla, jezika, ždrijela, usne šupljine, sinusa, žlijezda slinovnica do tumora paratireoidnih žlijezda i štitnjače.

S obzirom na česte probleme pacijenata sa disanjem kroz nos zbog devijacija nosnog septuma kao i čestog problema sa odstojećim („klempavim“) uškama otorinolaringolozi se bave i plastičnom kao i estetskom kirurgijom. Bolesti uha također čine važan dio ORL prakse s obzirom na iznimnu važnost ovog organa pomoću kojeg čujemo i koji također služi za održanje ravnoteže.

Naručite se na pregled

Narucite se